Dag 2


 Hallo iedereen,

Dag 2 zit er ook al op. De dag begon voor sommigen heel vroeg. Een handvol sportieve jongens en meisjes gingen 's morgens lopen met meester Tim. Het weer zat niet echt mee maar echte boeren en boerinnen zitten daar niet mee in.

Na het ontbijt begonnen we met geocaching. We leerden werken met coördinaten en gps, dit bracht ons op verschillende plaatsen in de boerderij waar we antwoorden zochten voor de vragen in het werkboekje.

Daarna mochten we zelf aanschuiven voor het middagmaal. We vulden ons buikje met worst met aardappelen en worteltjes en boontjes, typische boerenkost dus. 

Na het middagmaal gingen we naar de broodklas om ons eigen broodje te maken. Na een korte theorieles over de verschillende graansoorten gingen we aan de slag met de ingrediënten. Na een uurtje was ons bolletje deeg gemaakt en kon het rijzen.

Na het vieruurtje was er een topmomentje, we deden een toertje met kar en tractor. Boer Jo legde een paar ambianceschijven op en het was feest in de kar. Er werd gezongen en gedanst, we deden de polonaise en haalden onze beste dansmoves boven. Het kan bijna toppen aan mijn gouden jaren in de discotheken.

Na een lichte avondmaaltijd gingen we nog eens bij de diertjes. Rond 19.30u was het tijd voor het avondritueel. Moe maar voldaan kropen we in ons bedje. 

Tot morgen lieve ouders

Reacties